Menu
Ukrainere i hovedstaden Kyiv sto på balkongene sine for å feire nyttår, ettersom det er portforbud i byen. Noen ropte «ære være Ukraina, ære være heltene». Samtidig ble det meldt om lyd av en eksplosjon som kunne høres over byen. Foto: Felipe Dana / AP / NTB

Eksplosjoner hørt i Kyiv gjennom natten

Innbyggere i og rundt Ukrainas hovedstad Kyiv kunne høre lyden av eksplosjoner på årets første natt, men det var ingen meldinger om drepte eller sårede.

Av NTB | 01.01.2023 03:24:57

Politikk: Ordfører Vitalij Klitsjko sa tidlig på natten at luftforsvarssystemene var i full sving med å forsvare byen fra russiske angrep. Han viste til at det ble hørt en eksplosjon klokken 0.35 lokal tid.

Det ble også hørt eksplosjoner rundt Kyiv etter midnatt, opplyser øyenvitner til Reuters.

Nødetatene meldte samtidig at flyalarmen gikk over hele landet. Dette pågikk i et par timer.

Samtidig som sirenene ulte, gikk noen beboere ut på balkongene sine i Kyiv. Der ropte de «ære være Ukraina, ære være heltene», ifølge nyhetsbyrået.

Det ble natt til søndag funnet fragmenter fra en rakett som var blitt skutt ned av ukrainsk luftforsvar. Fragmentene hadde gjort skade på en bil i sentrum av Kyiv, men ifølge foreløpige opplysninger var det verken drepte, sårede eller andre ødeleggelser, opplyser ordføreren.

23 russiske objekter ble skutt ned gjennom natten, ifølge byens militæradministrasjon.