Økt kjøttsalg bekymrer Helsedirektoratet
Dagligvarekjedene forteller om en markant økning i salget av flere ulike kjøttprodukter. Helsedirektoratet mener utviklingen er urovekkende.
Økonomi og næringsliv: – Vi ser en tydelig vekst i salget av rene råvarer og råvarer med høyt proteininnhold, og særlig rent kjøtt og burgere med høyere kjøttandel, forteller Coops kommunikasjonssjef Silje Verlo Alisøy til TV 2.
Coops egne tall viser økning i salget av strimlet rent kjøtt på 22 prosent i alle deres butikker. Kiwi, Meny og Rema viser også til økte salgstall.
– Salget av kjøtt har svært god fart om dagen, og vi ser at vi har spesielt god vekst i salget av kyllingfilet og svin. Salget av ferske burgere er opp rundt 20 prosent, forteller kommunikasjonssjef i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin, til kanalen.
Hva det økte salget kommer av er ikke klart, men utviklingen begeistrer ikke helsemyndighetene.
– Vi synes den utviklingen er urovekkende. Det er stikk i strid med kostholdsrådene, sier divisjonsdirektør i Helsedirektoratet Linda Granlund.
De nye kostholdsrådene fra i fjor tilsier at man ikke bør spise mer enn 350 gram rødt kjøtt i uken.
– Når mengden kjøtt går opp, så vil nødvendigvis andelen av fisk og grønnsaker gå ned. Vi vil heller ha en økning på grønnsaker, vegetarretter, fisk og grove kornprodukter, forteller divisjonsdirektøren.
(©NTB)