Menu
Det er gjennomført protester etter søndagens politiskyting. Foto: Christian Monterrosa / AP / NTB

Zuccarrellos klubb utsatte kamp etter politiskyting

Mandagens NHL-kamp mellom Minnesota Wild og St. Louis Blues er utsatt som følge av at politiet i helgen skjøt en svart mann i en forstad til Minneapolis.

Av NTB | 12.04.2021 22:19:04

Sport: Det opplyser Wild, klubben til den norske ishockeystjernen Mats Zuccarello, mandag kveld norsk tid.

«Av respekt for den hjerteskjærende episoden som oppsto i Brooklyn Center i går, er kveldens Minnesota Wild-kamp utsatt», heter det i en uttalelse.

Kampen har allerede fått ny dato. Den skal spilles 12. mai.

Også basketballkampen i NBA mellom Brooklyn Nets og Minnesota Timberwolves er utsatt. Det samme er baseballkampen mellom Minnesota Twins og Boston Red Sox.

«Av respekt for de tragiske hendelsene som oppsto i Brooklyn Center i går, og som følge av hvordan situasjonen har utviklet seg, har Minnesota Twins besluttet at det er i fansens, støtteapparatets, spillernes og samfunnets beste interesse å ikke spille dagens kamp», heter det i en uttalelse fra Twins.

Søndag ble 20-åringen Daunte Wright skutt av politiet i Minneapolis. Daunte Wright ble stanset av en politipatrulje, men ble skutt da han stakk av fra stedet. Kort tid etter kolliderte han og ble erklært død.

Etter hendelsen samlet Wrights familie og venner seg for å sørge sammen i Brooklyn Center. Senere brøt det ut kraftige protester og sammenstøt mellom demonstranter og politi.

Byens borgermester Jacob Frey kunngjorde mandag at det er portforbud mellom klokken 19 og 6 tirsdag morgen.

Fra idrettsmiljøet får familien til avdøde Wright støtte.

«Minnesota Wild-organisasjonen uttrykker sine dypeste kondolanser til familien og vennene til Daunte Wright», heter det i mandagens uttalelse fra klubben til Mats Zuccarello.

Også Minnesota Twins uttrykker medfølelse med Wrights nærmeste.

Minneapolis er fra før preget av rettssaken mot politimannen Derek Chauvin, som er tiltalt for å ha drept George Floyd i mai i fjor.

Minnesota Twins opplyser videre at beslutningen ble tatt etter samtaler med ledelsen i Major League Baseball og lokale myndigheter.

Politibetjenten som skjøt Wright sa mandag at skyteepisoden var et uhell. Ifølge politisjefen Tim Gannon tok vedkommende feil av pistolen og elektrosjokkpistolen sin.

(©NTB)