Menu
Mats Zuccarellos klubb Minnesota Wild ble offisielt klar for sluttspill tirsdag, men det er fortsatt uvisst om, når og hvor NHL-sluttspillet avvikles. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Zuccarellos lag sluttspillklar, men startdato i det blå

NHL-sjefen Gary Bettman bekreftet tirsdag at ligaens plan for å fullføre sesongen er å droppe resten av grunnserien og gå rett på sluttspill med 24 lag.

Av NTB | 26.05.2020 23:18:19

Sport: Det har vært en offentlig hemmelighet en stund, men nå er det offisielt. Bettman understreket at det ikke er noen garanti for at man kan gjennomføre sluttspillet, men de sju dårligste lagene kan iallfall belage seg på at det ikke blir flere kamper før neste sesong.

De 24 øvrige, deriblant Mats Zuccarellos arbeidsgiver Minnesota Wild, må fortsatt vente på at NHL og spillerforeningen NHLPA blir enige om en smittevernprotokoll for gjennomføring av trening og kamp og løser andre problemer, som hvor og når kampene skal spilles.

Planen for avslutning av sesongen ble iallfall godkjent av NHLs styre, noen dager etter at spillerforeningen ga tommelen opp etter en avstemning blant spillerepresentanter.

Han lettet litt på sløret også når det gjelder spillesteder. Man vil gjennomføre sluttspillet i to byer, der kampene i henholdsvis Eastern og Western Conference gjennomføres i hver sin by helt fram til de to vinnerne møtes i finalen. 10 byer er med i kampen om å bli valgt, blant dem St. Paul der Wild har sin arena.

De fire beste lagene i hver halvdel av ligaen (øst og vest) går rett til åttedelsfinaler, mens de 16 neste skal spille en innledende runde i best av fem kamper. Wild møter Vancouver Canucks.

Lagene med walkover skal spille en miniturnering om seeding.

– Vi regner med å spille gjennom sommeren og inn i tidlig høst, sa Bettman.

Han sa at det ennå ikke er fastsatt datoer fordi tidsplanen avhenger både av pandemiens utvikling og spillernes behov.

Semifinaler og finale skal avgjøres i best av sju kamper, mens det ennå ikke er tatt en avgjørelse om åttedelsfinaler og kvartfinaler.

De sju lagene som nå er ferdige med sesongen er Anaheim Ducks, Buffalo Sabres, Detroit Red Wings, Los Angeles Kings, New Jersey Devils, Ottawa Senators og San Jose Sharks.

– Vi mener at vi har laget en plan som omfatter alle lag som hadde sjanse til å kvalifisere seg til sluttspill, og at den vil gi oss en verdig Stanley Cup-mester som vil ha tatt seg gjennom et unikt sluttspill, sa Bettman ifølge ligaens nettsted.

Bettman sa at han regner med at spillerne kan begynne treningsaktivitet i sine byer tidlig i neste måned, men den virkelige oppkjøringen starter først 1. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: