Menu
Minnesota Wild og Mats Zuccarello er i kjempeform. Foto: Aaron Lavinsky/Star Tribune via AP / NTB

Zuccarello scoret da Wild snudde tung start – måtte så gi seg med skade

Mats Zuccarello sto bak ett av målene da Minnesota Wild slo Seattle Kraken 6-3 i NHL fredag. Underveis måtte nordmannen forlate isen skadet.

Av NTB | 23.04.2022 09:34:30

Sport: Den norske hockeystjernen satte inn 5-2-målet med et direkteskudd fra spiss vinkel ute på høyresiden etter å ha fått pucken servert av lagkamerat Kirill Kaprizov. Da var det spilt drøye tolv minutter av midtperioden.

Kaprizov ble kampens store spiller med én scoring og tre målgivende pasninger. Dermed rundet han 100 målpoeng for sesongen. Kevin Fiala var også brennhet og satte klubbrekord med fem assist i en kamp.

Kampen endte ikke kun med positive fortegn for Zuccarello. Etter målet pådro nordmannen seg en skade og forsvant i garderoben. Han kom ikke tilbake på isen.

Etter kampen opplyste Wild-trener Dean Evason at Zuccarello ikke er aktuell for søndagens møte med Nashville Predators.

Samtidig avdramatiserte Wild-sjefen smellen nordmannen hadde fått. På spørsmål om det dreier seg om en mindre skade, lød svaret:

– Ja. Det er sånn på denne tiden av året. De ser på det nå, sa Evason.

Det var Kraken som kom best i gang i lørdagens kamp. Daniel Sprong og Yanni Gourde sørget for 2-0-ledelse til Seattle-laget etter halvspilt første periode. Like etter startet Wild det som skulle bli en mesterlig snuoperasjon med 1-2-målet til svenske Joel Eriksson Ek.

Samme menn utlignet til 2-2 tidlig i midtperioden, og da Kaprizov satte inn 3-2 noen minutter deretter, var snuoperasjonen fullført. Wild ga seg ikke før laget hadde scoret seks mål på rad, de fem siste i 2. periode.

Zuccarello var på isen ved flere av Wilds scoringer, men fikk ikke notert noen målgivende pasninger.

Nordmannen passerte nylig 500 målpoeng i NHL-grunnspillet. Med fredagens scoring er han oppe i 507.

Fredagens scoring var for øvrig Zuccarellos sjuende i overtallsspill denne sesongen. Det er en tangering av hans personlige bestenotering.

Wild er allerede sikret sluttspillplass.

Evason opplyste at det dreier seg om en «lower body injury». NHL-lag er sparsomme med informasjon om skader og nøyer seg ofte med å beskrive om skaden er over eller under midjen.

Zuccarello har allerede tatt klubbrekorden for flest målgivende pasninger i én sesong. Han er oppe i 55. Nordmannen har nå 24 scoringer denne sesongen – og dermed til sammen 79 poeng på 69 kamper.

(©NTB)