Menu
Mats Zuccarello etter en scoring mot Los Angeles Kings nylig. Nordmannen og Minnesota Wild er inne i en god sesong. Foto: Stacy Bengs / AP / NTB

Zuccarello rundet 500 målpoeng i NHL og satte klubbrekord

Mats Zuccarello nådde milepælen 500 målpoeng i NHL-karrieren da han lørdag noterte to assister i Minnesota Wilds 5-6-tap for St. Louis Blues.

Av NTB | 16.04.2022 22:49:28

Sport: Det ble nordmannens 500. og 501. målpoeng i ishockeyligaens grunnspill. Zuccarello har scoret 162 mål og slått 339 assists. Medregnet sluttspill har han 547 målpoeng.

Zuccarello var involvert i Wilds 1-1-scoring tidlig i annen periode og skaffet pucken som Kirill Kaprizov sendte videre til målscorer Ryan Hartman. Nordmannen ble først kreditert med assist på målet, men den ble senere underkjent.

Senere i kampen var Zuccarello nest sist da Hartman reduserte til 2-4 med sin 31. scoring for sesongen. Pasningen sørget for en klubbrekord. Zuccarello har flest assists av en Wild-spiller på én enkelt sesong med 51.

Nordmannen økte rekorden til 52 da han også var nest sist på Kaprizovs 5-5-mål i en kjempeopphenting av Wild. Etter kampen sved Wilds overtidstap mer for Zuccarello enn gleden over sin egen milepæl.

– Akkurat nå betyr den ikke så mye. Det ville vært gøy om vi hadde vunnet, men jeg tenker egentlig ikke på det nå, sa han.

Den norske løperen har notert 74 målpoeng på 66 kamper så langt. Det er 13 flere enn i hans beste sesong (2016/17) for New York Rangers.

Han var aktiv i en åpning som så positiv ut for Wild, men gjestene ble hardt straffet i en Blues-overgang etter 13 minutter. Målvakt Cam Talbot reddet først, men ble dyttet og kunne ikke nå returen fra Ivan Barbasjev.

Blues var sterke i midtperioden og gikk fra 1-1 til 4-1 i løpet av vel ti minutter. Det så ut til å legge grunnlaget for en seier, men det ble dramatikk i tredje periode.

Hartman og Frederick Gaudreau fikk redusert til 3-4, før Pavel Butsjnevitsj scoret for Blues. Marcus Foligno og Kaprizov ordnet forlengning for Wild, der det raskt ble tap i tre mot tre. Brayden Schenn avgjorde for vertene.

– Det føles ikke godt, men vi har en ny kamp i morgen. Der må vi riste av oss dette, sa Zuccarello.

Nå er Zuccarello ett målpoeng bak veteranen Stepans (Carolina Hurricanes) 501 i NHL.

Fra 2013/14 var Zuccarello for fullt med som fast mann i Rangers. Han spilte der i ni sesonger og ble assisterende kaptein før han ble tradet til Dallas Stars i 2019. Der ble det et kort opphold, før han signerte en lukrativ femårskontrakt med Wild på sommeren.

Etter lørdagens tap er Wild på delt 3.-plass i NHLs avdeling vest, og Zuccarellos lag styrer mot sluttspill for annet år på rad. St. Louis Blues er en direkte konkurrent om sluttspillplassene i avdelingen og ligger ett poeng foran Wild, som er likt med Calgary Flames.

Zuccarello er inne i sin mest produktive sesong noensinne i NHL, og Wilds førsterekke med ham, Kaprizov og Hartman har imponert stort.

Zuccarellos første målpoeng i NHL kom 27. desember 2010 i hans andre kamp for Rangers. Da hadde han assist på Derek Stepans sene mål i en 7-2-seier over byrival New York Islanders.

(©NTB)