Menu
Mats Zuccarello jubler under kampen mot Washington Capitals. Fredag herjet han med Anaheim Ducks. Foto: Andy Clayton-King / AP / NTB

Zuccarello rundet 150 NHL-mål i grunnspillet og ledet Wild til storseier

Mats Zuccarello har vært i storform for Minnesota Wild denne sesongen. Fredag rundet han 150 mål i NHL i 7-3-seieren over Anaheim Ducks.

Av NTB | 15.01.2022 11:51:35

Sport: Zuccarello scoret sitt mål nummer 150 og 151 i NHLs grunnspill og har elleve mål denne sesongen. Han noterte også en assist i fredagens kamp og står totalt med 306 målgivende pasninger i karrieren. Nordmannen har nå imponerende 99 kamper med to målpoeng (mål eller assist) eller mer og 26 kamper med tre målpoeng eller mer.

34-åringen er i rute til å gjøre sin beste NHL-sesong noensinne. Zuccarello har plukket målpoeng i fem kamper på rad (tre mål og fem målgivende).

Wild hadde full kontroll hjemme mot Ducks takket være blant annet nordmannens herjinger. Seieren var Wilds tredje strake, og rekken gjør at laget har det beste poengsnittet i den vestre avdelingen denne sesongen.

– Jeg synes vi har spilt svært godt i de tre siste kampene. Alle var sinte da vi tapte fem kamper på rad. Vi måtte slå tilbake. I dag gikk pucken vår vei, og vi gjorde noen fine mål. Det kjennes bra når en kamp blir slik, sa Zuccarello, ifølge NHLs nettsted.

Anaheim Ducks kjempet seg tilbake i kampen igjen, men da tok Zuccarello ansvar og satte inn 3-1 i et vakkert angrep.

Kaprizov kriget mot vantet og sendte en skjult pasning tilbake til Zuccarello. Nordmannen fyrte løs på direkten og prikket pucken opp i nettaket.

Målet kom da Anaheim Ducks var inne i en god periode og i ferd med å spille seg inn i kampen igjen. Zuccarello satte en stopper for det.

I tredje periode satte Matt Boldy inn 4-1. Ducks ble tatt skikkelig på senga sekunder senere. Wild vant droppen, Zuccarello stormet fram og satte inn sitt andre for kvelden til 5-1.

Victor Rask la på til 6-1 før Ducks fikk to trøstemål, men Matt Dumba drepte all spenning med 7-3.

Denne sesongen står han med 30 målpoeng på 28 kamper. Det er et poengsnitt han aldri tidligere i karrieren har hatt på en hel sesong.

Neste kamp for Zuccarello og Wild er mot Colorado Avalanche mandag.

Kevin Fiala scoret kampens første mål. Kort tid etter spilte Kaprizov fri Zuccarello bak målet og nordmannen spilte pucken videre til Ryan Hartman, som scoret. Det var Zuccarellos assist nummer 19 denne sesongen.

Zuccarello er nå oppe i et målsnitt på 0,39 mål per kamp denne sesongen. Han er dermed i rute til å levere sin beste måljegersesong i NHL-karrieren. I 2015/16-sesongen scoret han 26 mål som New York Rangers-spiller.

<p>(©NTB)<br></p>

Flere nyheter: