Menu
David Perron (57, til venstre) sto for tre av de fire målene til St. Louis mot Minnesota natt til tirsdag. Foto: Jim Mone / AP / NTB

Zuccarello og Wild tapte stort i sluttspillåpningen

En friskmeldt Mats Zuccarello spilte fra start for Minnesota Wild, men laget tapte 0-4 på hjemmebane for St. Louis Blues i første kamp i NHL-sluttspillet.

Av NTB | 03.05.2022 07:30:50

Sport: Det ble en frustrerende retur til isen for Zuccarello, som gikk glipp av de fire siste grunnseriekampene med en skade.

Wild kjempet på for scoringer, men Blues-målvakt Ville Husso stengte buret fullstendig. I sin første kamp fra start i NHL-sluttspillet stoppet han samtlige 37 skudd fra Zuccarello og lagkameratene hans.

Wild slapp inn to mål i undertall og slet selv med å utnytte sine sjanser i overtall.

– Det er bare sånn sesongen vår er. Vi har ikke vært gode i «special teams», kommenterte trener Dean Evason, ifølge The Athletic.

Han la til at han vil se på lagoppstillingen foran neste kamp, og at han har «muligheter» til å endre i alle lagdeler.

Wild ble nummer to i sin divisjon i NHLs vestre avdeling og sikret hjemmebanefordel i sluttspillserien som spilles i best av 7-formatet. Også neste kamp (onsdag) spilles på hjemmeis, og der bør Zuccarellos lag vinne for å holde liv i drømmen om å løfte Stanley Cup-trofeet.

Nordmannen fikk snaut 20 minutter på isen i comebacket etter skade og var Wilds mest brukte spiller i overtall. Han noterte seg for to skudd på mål og var på isen ved ett av vertenes baklengsmål.

Carolina Hurricanes fikk også en solid start med 5-1-seier over Boston Bruins foran et entusiastisk hjemmepublikum.

I den siste kampen vant Los Angeles Kings 4-3 borte over Edmonton Oilers.

Mens Husso sto en kjempekamp i målet, var David Perron brennhet framme i banen for gjestene fra St. Louis. Den canadiske veteranen scoret tre ganger og hadde i tillegg assist på Ryan O’Reillys 2-0-scoring.

Det ble storseirer også for flere av lagene som innledet NHL-sluttspillet mandag. Regjerende mester Tampa Bay Lightning ble utklasset 0-5 borte mot Toronto Maple Leafs i en kamp der Auston Matthews scoret to ganger.

(©NTB)

Flere nyheter: