Menu
Zlatan Ibrahimovic feirer 1-0-målet til Sverige med lagkameratene. Foto: Pontus Lundahl / TT / AP / NTB

Zlatan med målgivende i Sverige-comebacket

Zlatan Ibrahimovic fikk målpoeng i sin første landskamp for Sverige på 1737 dager. Svenskene slo Georgia 1-0 og fikk en god start på VM-kvalifiseringen.

Av NTB | 25.03.2021 23:23:25

Sport: Torsdagens kamp var Ibrahimovics første i Sverige-drakt siden 22. juni 2016. Den gang ble det 0-1-tap for Belgia og exit i EM. Nesten fem år senere ble han den eldste spilleren som har vært på banen for det svenske landslaget.

Milans veteranspiss var rimelig anonym i åpningen, men etter en drøy halvtime skapte han situasjonen som ga 1-0. Han tok ned ballen i boksen og fant Viktor Claesson, som skled inn det som skulle bli vinnermålet.

To-tre minutter senere prøvde Ibrahimovic å tuppe fra åtte-ni meter, men forsøket fra 39-åringen gikk et par meter utenfor.

Ibrahimovic spilte torsdag sin 117. kamp for Sverige. Han er bokført med 62 landslagsmål.

Georgia yppet seg og hadde flere gode muligheter utover i oppgjøret. Innbytter Levan Shengelia fikk gjestenes største ti minutter før full tid, men forsøket fra 13-14 meter ble mesterlig reddet av Kristoffer Nordfeldt.

– Det savnet en del. Det var ingen lett kamp. Jeg tror vi ga de litt for mye respekt. Men vi vinner kampen, og til slutt handler det om å ta tre poeng, sa Ibrahimovic etter kampen.

Det er trener Janne Andersson enig i.

– Jeg er glad for tre poeng, men egentlig ikke så mye mer, om jeg skal være helt ærlig.

Med seieren fikk svenskene et godt utgangspunkt i jakten på VM-spill i Qatar neste år. Gruppefavoritt Spania ble overraskende holdt til 1-1 hjemme mot Hellas. Álvaro Morata ga spanjolene ledelsen før pause, men Tasos Bakasetas’ straffemål ordnet et svært uventet resultat.

Ni minutter ut i andre omgang fikk han gult kort etter en hard takling. Utenom det hadde den svenske spisslegenden overraskende få involveringer, og en hel del av dem var av det svake slaget.

– Jeg er ny i dette spillesystemet, og jeg må komme meg inn i det først. Vi gjør for mange enkle feil. Kan vi minimere det, blir vi farligere i angrepsspillet. Det kommer til å bli bedre, la han til.

(©NTB)

Flere nyheter: