reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Zlatan Ibrahimovic besøkte Hammarby søndag. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix

Zlatan kan ha brutt smittevernregler med garderobebesøk

Zlatan Ibrahimovic dukket overraskende opp i garderoben til Hammarby etter seieren mot Östersund søndag. Det kan ha vært et brudd på smittevernreglene.

Av NTB | 15.06.2020 12:19:03

Sport: Klubbene i svensk fotball har forpliktet seg til å følge strenge retningslinjer for å begrense faren for smittespredning under kamper. Det er i lys av disse garderobebesøket til superstjernen Ibrahimovic kan ha vært problematisk, melder Sveriges Radio.

Milan-stjernen, som er deleier i Hammarby, dukket ifølge Fotbollskanalen opp i Stockholm-klubbens garderobe etter søndagens Allsvenskan-seier. Hensikten var å gratulere spillerne med tre poeng.

I regelverket som Svensk elitfotboll har utarbeidet i forbindelse med koronapandemien heter det imidlertid at kun trenere og spillere får oppholde seg i garderoben i forbindelse med kamper.

Nå skal Zlatan-besøket vurderes nærmere.

Samtidig bekrefter Svensk elitfotbolls sjef for kampdelegater, Per Eliasson, overfor nyhetsbyrået TT at det har kommet inn i en melding til disiplinærutvalget om saken.

– Kampdelegaten har oppdaget et avvik mot den medisinske protokollen. Saken ligger nå hos disiplinærutvalget. De håndterer og prøver saken, sier Eliasson.

– Jeg tror at man kommer til å håndtere dette ganske raskt, tilføyer han.

Hammarby vant søndagens kamp 2-0.

Siden Zlatan kjøpte seg inn i Stockholm-klubben har det vært spekulert vilt i at måltyven kan komme til å spille for de grønne og hvite.

Kontrakten hans med Milan utløper i slutten av denne måneden. I øyeblikket er veteranen skadd.

– Jeg må vite mer før jeg kan kommentere det. Men jeg skal umiddelbart sette fart på folk og stille spørsmål om hvordan de har håndtert dette. Det er kjempeviktig at man ikke gjør unntak som kan gi smittespredning, sier Mats Enquist i Svensk elitfotboll til Sveriges Radio mandag.

Alle saker som havner hos utvalget kan ende med sanksjon.

(©NTB)

Flere nyheter: