Menu
Zlatan Ibrahimovic har fortsatt eierinteresser i det Malta-baserte spillselskapet Bethard. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Zlatan beholder interesser i spillselskap – får likevel spille Uefa-kamper

Zlatan Ibrahimovic har fortsatt eierinteresser i det Malta-baserte spillselskapet Bethard, men får likevel spille for landslaget og i Champions League.

Av NTB | 15.09.2021 08:37:22

Sport: Både Ibrahimovic og hans klubb Milan ble i vår bøtelagt av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) på grunn av svenskens eierskap i Bethard. Ibrahimovic ble ilagt en bot på 50.000 euro for brudd på regelen om økonomiske interesser i et tippeselskap.

Uefa utstedte da også et direktiv overfor stjernespissen som ba ham avslutte sin tilknytning til det aktuelle spillselskapet.

Moderselskapet Gameday, som Ibrahimovic eier 10 prosent av, inngikk riktignok en avtale om å selge Bethard i mai, men Gameday har fremdeles interesser i Bethard, bekrefter konsernsjef Erik Skarp til Aftonbladet.

Likevel får ikke dette konsekvenser for svensken.

«Uefa har blitt informert om tiltak iverksatt av Ibrahimovic for å overholde reglene i avsnitt 12 i våre disiplinære regler,» skriver Uefa i et svar til Aftonbladet. Hvilke tiltak det er snakk om har ikke den svenske avisen fått svar på.

(©NTB)