reklame for smiaa
Menu
Milans Zlatan Ibrahimovic ber italienerne å følge reglene i kampen mot koronaviruset. Foto: Spada / LaPresse via AP / NTB)

Zlatan-appell skal redde liv i Italia: – Dere er ikke Zlatan, respekter reglene

Zlatan Ibrahimovic er blitt frontfigur for at italienere skal følge reglene med tanke på å stoppe spredningen av covid-19-smitte.

Av NTB | 29.10.2020 17:23:34

Medisin og helse: Den svenske stjernespilleren ble selv smittet tidligere i år, men han kom tilbake og har siden scoret flere mål for Milan.

– Viruset har utfordret meg, og jeg vant. Men du er ikke Zlatan, så du skal ikke utfordre viruset. Bruk hodet og respekter reglene. Sosial distansering og maske eller munnbind, alltid. Vi skal vinne, sier Zlatan i videoklippet som er lagt ut på Ibrahimovics Youtube- og Instagram-konto.

Det er også snappet opp på flere andre sosiale medier-plattformer.

Grepet er en del av regionen Lombardias initiativ i krisetiden med koronaviruset. Dette området av Italia ble brutalt rammet da pandemien skjøt fart i mars. Nå er situasjonen igjen i ferd med å bli kritisk.

Smittetallene i Italia er på kraftig oppgang for tiden. Ifølge Worldometer har nesten 40.000 italienere mistet livet i koronarelaterte dødsfall hittil i år.

– Jeg fikk ideen da jeg så Milano-derbyet. Da var Zlatan tilbake på banen etter koronasykdom. Jeg håpet han ville hjelpe oss å sende en viktig melding. Han sa ja med en gang han hadde fått forespørselen. Jeg takker ham, sier guvernøren i Lombardia Attilio Fontana ifølge nyhetsbyrået AP.

Milano er hovedstaden i regionen han har ansvaret for.

I mars startet Ibrahimovics en digital innsamlingsaksjon som skulle få inn midler til å hjelpe helsepersonell og sykehus. Zlatan betalte inn 1,1 millioner kroner. Totalt stoppet beløpet på snaut 4 millioner kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: