reklame for smiaa
Menu
Bodø/Glimts Philip Zinckernagel scoret kampens først mål på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Zinckernagel og Glimt fosser mot 100 mål og en uviss framtid

Bodø/Glimt vartet opp med festfotball på hjemmebane og slo Stabæk 5-2 søndag. Trolig var det Philip Zinckernagels nest siste hjemmekamp for Glimt.

Av NTB | 06.12.2020 19:53:14

Sport: Glimt fikk det ikke til å svinge mot Start i forrige serierunde med kun 1-1. Søndag var de gulkledde fra nord igjen tilbake på nivået hele Fotball-Norge har sett og beundret dem gjennom hele sesongen.

Scoringene sørget Philip Zinckernagel (2), Kasper Junker, Ulrik Saltnes og Sondre Brunstad Fet for. Kosuke Kinoshita scoret to mål på overtid og pyntet på resultatet.

Zinckernagel hadde en målgivende pasning i tillegg og ble kampens store spiller. Dansken har vært ryktet til flere klubber og er på utgående kontrakt.

– Hadde jeg vært ham, ville jeg fortsatt å spille for dette fantastiske laget, men det er jo bare min mening, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport. Han vil ikke prøve å overtale dansken.

– Nei, han er en voksen gutt som klarer å ta sine avgjørelser, så det tror jeg går bra.

– For å være helt ærlig har jeg ikke tatt en beslutning ennå. Mitt mål har vært å holde fokus på sesongen, spille alle kampene og ta en avgjørelse til slutt, og jeg ser at det kommer nærmere, sa han.

5-2-seieren gjør at seriemesterne står med utrolige 96 mål på 28 kamper. Det er to flere enn Brann scoret i sesongen 1961/62, også kjent som «maratonsesongen», hvor det også ble spilt 30 kamper. Nå trenger Glimt «bare» to mål til i hver kamp mot Haugesund og Viking i de to siste rundene.

– Jeg kan love at vi skal forsøke, sa Zinckernagel om å score 100 mål.

Forrige runde satte Glimt også poengrekord i Eliteserien og slettet Moldes rekord på 71 poeng fra 2014.

Ni minutter senere ville hans danske kollega ikke være noe dårligere og scoret i sjuende kamp på rad. Straffesparket ble satt knallhardt og høyt i mål. Det var Junkers 22. mål for sesongen. Amahl Pellegrino (Kristiansund) står på 23, men har én kamp mer enn Junker igjen av sesongen.

Zinckernagel og Glimt fortsatte å kjøre på, og Stabæk-keeper Marcus Sandberg måtte fram med flere gode redninger.

Festfotballen fortsatte, og Junker vippet ballen lekkert gjennom til Saltnes foran mål. Han ventet ut Sandberg og løftet ballen opp i høyre hjørne.

Saltnes flikket Zinckernagel flott gjennom fem minutter ut i omgangen, og dansken var kald da han tok en skuddfinte før han satte inn 4-0-scoringen.

Etter litt mer enn halvspilt omgang var Zinckernagel der igjen. Den brennhete dansken sendte ballen hardt inn foran mål, og der var Fet som satte inn sin femte for sesongen. Zinckernagels assist var hans 37. målpoeng for sesongen.

Stabæk reduserte ved Kinoshita på overtid. Minuttet etter reduserte japaneren igjen og fikk pyntet litt på resultatet.

I siste serierunde er det Viking som kommer til Bodø. De har siste muligheten til å bryte overlegne Bodø/Glimts seiersrekke på eget gress.

Zinckernagel selv har ikke noe klart svar på hvor han skal spille fotball på nyåret.

Og det åpnet forrykende i Bodø. Etter to minutter fikk Junker ballen i boksen. Han fikk ikke kontroll, men Zinckernagel plukket opp. Han tok en lekker dragning og satte ballen i tomt bur.

Stabæk gjorde to bytter i pause, men det så ikke ut til å hjelpe.

(©NTB)

Flere nyheter: