reklame for smiaa
Menu
Martin Ødegaard får skryt av sjefen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Zidane om Ødegaard: – Har ingen klart definert rolle

Real Madrid-trener Zinédine Zidane ser for seg å bruke Martin Ødegaard i flere ulike roller i tiden som kommer. Han understreker også viktigheten av rotasjon.

Av NTB | 25.09.2020 15:08:01

Sport: Ødegaard er tilbake i den spanske hovedstadsklubben denne sesongen etter utlånet i Real Sociedad. Sist søndag fikk han sjansen på direkten i serieåpningen mot nettopp Sociedad.

Der ble Ødegaard benyttet i en fremskutt midtbanerolle. Da Zidane møtte pressen for å snakke om lørdagens møte med Real Betis fredag, fikk han spørsmål om det er posisjonen han vil foretrekke å bruke nordmannen i.

– Jeg kjenner Ødegaard veldig godt. Han bringer noe nytt inn i laget, og han kan spille foran midtbanen, men også i andre posisjoner, sa Zidane – og utdypet:

– I øyeblikket har han ingen klart definert rolle, for det er mange roller der Martin kan spille.

Ødegaard har samtidig forutsetninger for å tåle belastningen, ifølge sjefen.

– Han har god utholdenhet. Det var hans første kamp sist, og tanken er at samtlige spillere skal få en rolle å spille fordi det kommer så mange kamper. Det viktigste er at vi er klare. Det kommer kamper hele tiden, sa Zidane.

Ødegaard avla det som visste seg å være en falsk positiv virustest etter forrige helgs kamp i San Sebastian. De to påfølgende testene tatt denne uken var negative, og dermed har han kunnet trene med lagkameratene de siste dagene.

Mandag blir Ødegaard høyst trolig tatt ut i den norske landslagstroppen til den viktige kampen mot Serbia i EM-omspillet. Den går i Oslo 8. oktober.

Slår Norge Serbia og så enten Skottland eller Israel, er EM-plassen sikret.

Ødegaard sto over forrige landslagssamling for å bli kampklar igjen etter en langvarig kneskade. I midten av september ble det meldt at Ødegaard var i fin framgang etter en trøblete periode med jumpers knee-smerter.

Real Madrid-treneren understreket videre viktigheten av å utnytte bredden i spillerstallen. Kampene kommer på løpende bånd i tiden som kommer, hvilket betyr at det må roteres i startoppstillingen.

Dermed er den norske landslagsprofilen naturlig nok også klarert for spill i lørdagens seriekamp. I likhet med den første spilles den på bortebane.

(©NTB)

Flere nyheter: