Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker EU for å ha klart å komme til enighet om importforbud mot russisk olje. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB

Zelenskyj takker EU for sanksjoner mot russisk olje

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker EU for den sjette sanksjonspakken mot Russland, som omfatter nedtrapping i import av russisk olje.

Av NTB | 01.06.2022 04:30:58

Økonomi og næringsliv: Takket være EUs planlagte oljeboikott av Russland, taper landet «titalls milliarder dollar» som ikke lenger kan brukes til å finansiere terror, sier han i sin daglige videotale.

Full embargo på russisk olje bør også innebære hjelp til EUs medlemsland i overgang til fornybar energi, uttaler han videre.

Samtidig gjentar han at Brussel bør innføre enda hardere tiltak mot Russland for å isolere landet ytterligere. En sjuende sanksjonspakke trengs når betingelsene for den sjette er blitt innført, mener han.

– Til syvende og sist bør det ikke være noen betydelige økonomiske bånd i det hele tatt mellom den frie verden og terroriststaten. Vi skal jobbe med nye restriksjoner mot Russland som følge av denne krigen, sier presidenten.