Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklaget tirsdag Russland for å sponse terrorisme etter at minst 20 sivile ble drept i et russisk missilangrep mot en kjøpesenter i Krementsjuk mandag. Foto: Ludovic Marin / AP / NTB

Zelenskyj sier Russland må stemples som en statssponsor av terrorisme

Ukrainas president mener Russland bør stemples som en statssponsor av terrorisme etter rakettangrepet mot et kjøpesenter i Ukraina. Frankrike avviser forslaget.

Av NTB | 28.06.2022 14:16:04

Politikk: – Bare sinnssyke terrorister, som ikke burde være på jorden, skyter missiler mot sivile, sa president Volodymyr Zelenskyj på Telegram tirsdag.

Han anklaget også Russland for å drive kalkulerte angrep mot sivil infrastruktur i landet.

– Russland må anerkjennes som en statlig sponsor av terrorisme. Verden kan og må stoppe russisk terror, la presidenten til.

Men Frankrikes president Emmanuel Macron vil ikke følge Zelenskyjs oppfordring. Han sier Frankrike ikke vil bruke beskrivelsen «statssponsor av terrorisme» i sin omtale av Russland.

– Vi trenger ikke å spesifisere det for å gjennomføre disse sanksjonene mot Moskva, invasjonen av Ukraina er nok, sa Macron på spørsmål om hvorfor han ikke vil følge Zelenskyjs oppfordring.

Zelenskyjs uttalelse kommer i etterkant av et russisk missilangrep mot et overfylt kjøpesenter i byen Krementsjuk i Ukraina mandag, hvor minst 20 sivile mistet livet.