Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj tar en selfie sammen med ukrainske soldater i nærheten av frontlinjen i Donetsk den 5. juni. Foto: Ukrainas presidentkontor via AP / NTB

Zelenskyj sier kampene Sievjerodonetsk har en forferdelig pris

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener at slaget om Sievjerodonetsk kommer til å bli husket som ett av de blodigste i historien.

Av NTB | 12.06.2022 23:45:59

Politikk: – Dette slaget har en svært høy menneskelig pris for oss. Den er rett og slett skrekkinngytende, sier Zelenskyj i sin daglige tale på Telegram mandag.

– Slaget om Donbas kommer utvilsomt til å bli husket i militærhistorien som et av de mest voldelige slagene i Europa, føyer han til.

Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov sa i forrige uke at opptil 100 av hans soldater dør hver eneste dag, og at 500 blir såret i de intense kampene med russiske soldater.

Zelenskyj sa 1. juni at mellom 60 og 100 soldater dør hver eneste dag.

Russiske styrker har rykket fram i Sievjerodonetsk som ligger i Donbas-regionen øst i landet. Målet er å ta kontroll over hele Donbas.

– Vi har å gjøre med absolutt ondskap. Og vi har ikke noe valg annet enn å gå framover og frigjøre vårt territorium, sier Zelenskyj, som igjen ber Vesten gi mer våpen til det ukrainske forsvaret.

Guvernøren i Luhansk fylke, Serhij Hajdaj, sa mandag at russiske styrker kontrollerer 70 til 80 prosent av Sievjerodonetsk, men at byen ennå ikke er omringet eller falt takket være kraftig ukrainsk motstand.

Han sa også at det nå er umulig å evakuere folk fra byen fordi alle bruene til byen er sprengt.