Menu
Boligblokken ble ødelagt i rakettangrepet. Foto: Ukrainske nødetater / AP / NTB

Zelenskyj kaller Odesa-angrep russisk terror

Rakettangrepet mot en boligblokk og et fritidssenter i havnebyen Serhiivka i Odesa-regionen var «målbevisst russisk terror», mener Ukrainas president.

Av NTB | 02.07.2022 01:31:15

Politikk: I sin daglige tale natt til lørdag sa han at oppryddingen i ruinene er i gang, melder Sky News.

– Tre raketter traff en vanlig boligbygning, en ni etasjer høy bygning der ingen hadde skjult våpen, militærutstyr eller ammunisjon, i motsetning til det russisk propaganda og russiske tjenestemenn alltid hevder ved slike angrep. Det var et enkelt bygg med rundt 160 mennesker. Det var bebodd av vanlige mennesker. Sivile. Fritidssenteret ble også ødelagt i dette angrepet, et helt typisk anlegg i et område som ligger nær sjøen, sier Zelenskyj.

Det var tidlig fredag morgen at ukrainske myndigheter meldte om rakettangrepet. Ifølge hæren ble rakettene skutt ut fra et russisk fly over Svartehavet. Minst 21 mennesker ble drept og rundt 40 såret, ifølge ukrainske myndigheter.

– Jeg understreker: Dette var et angrep som skjedde med overlegg, målbevisst russisk terror, og ikke som resultat av feil eller et tilfeldig rakettangrep, sier Zelenskyj, som legger til at dødstallet steg gjennom dagen fredag.

I talen benyttet han også anledningen til å takke USA og landets president Joe Biden personlig for den siste pakken med militærhjelp som ble bekreftet fredag. Den omfatter blant annet det norskutviklede luftvernrakettsystemet Nasams, som Zelenskyj.