Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det er umulig å vite hvor lenge krigen kommer til å vare. Foto: Det ukrainske presidentkontoret via AP / NTB

Zelenskyj: Ingen kan si hvor lenge krigen vil vare

Selv om Ukraina gjør alt det kan for å drive ut russiske styrker, kan ingen i dag forutsi hvor lenge krigen vil vare, sier president Volodymyr Zelenskyj.

Av NTB | 14.05.2022 01:30:51

Politikk: – Det er avhengig av, dessverre, ikke bare vårt folk, som gir alt. Det er også avhengig av våre partnere, europeiske land, hele den frie verden, sier den ukrainske presidenten.

Zelenskyj er takknemlig for dem som jobber for å skjerpe sanksjonene mot Russland og for økt militær støtte til Ukraina.

– Det er den eneste oppskriften for å beskytte frihet i møte med den russiske invasjonen. Og for vestlige land dreier det ikke bare om utgifter. Det handler ikke om regnskap, det handler om framtiden.

Presidenten hevder Ukraina per fredag har skutt ned 200 russiske fly, og understreker at Russland har lidd store tap av stridsvogner, pansrede kjøretøy, helikoptre og droner.

Ukrainske soldater har gjeninntatt byer og landsbyer som var okkupert av russiske styrker. Arbeidet med å skaffe strøm, vann, telefondekning og sosiale tjenester er i gang, ifølge Zelenskyj.