Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier russiskstøttede separatisters planer om folkeavstemninger ikke endrer på noe. Bildet er fra en nettoverført videotale han hadde med USAs tidligere president Bill Clinton i New York tirsdag. Foto: Julia Nikhinson / AP / NTB

Zelenskyj hyller vestlig fordømmelse av folkeavstemninger

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hyller allierte vestlige land som fordømmer planer om folkeavstemninger i russiskokkuperte områder i Ukraina.

Av NTB | 21.09.2022 01:10:49

Politikk: – Jeg takker alle Ukrainas venner og partnere for enorm og besluttsom fordømmelse av Russlands intensjoner om å organisere enda flere såkalte folkeavstemninger, sier Zelenskyj i sin daglige videotale.

Presidenten toner ned betydningen av separatistenes planer i Donetsk og Luhansk samt okkuperte områder i Kherson og Zaporizjzja om å holde folkeavstemninger fra 23. til 27. september for å slutte seg til Russland.

– I dag kom det ganske store nyheter fra Russland. Men hva skjedde egentlig? Har vi hørt noe vi ikke har hørt før, spør Zelenskyj retorisk, og fortsetter:

– Vårt ståsted endrer seg ikke som følge av denne støyen eller enhver annen kunngjøring. La oss bevare vårt samhold, beskytte Ukraina, frigjøre landet vårt og ikke vise noen tegn på svakhet, sier presidenten.

Separatistenes planer om folkeavstemninger følger malen fra folkeavstemningen i 2014 da Russland annekterte Krim-halvøya i det sørlige Ukraina, noe verken Ukraina eller Vesten har anerkjent.