Menu
Azov-regimentet i den ukrainske nasjonalgarden har tatt dette bildet av den ødelagte teaterbygningen i Mariupol, der hundrevis av sivile ifølge president Volodymyr Zelenskyj fortsatt er innesperret i et tilfluktsrom. Foto: Azov-regimentet / AP / NTB

Zelenskyj: Hundrevis fortsatt innesperret i bombet teaterbygning i Mariupol

130 mennesker er reddet ut av teaterbygningen som ble bombet i Mariupol onsdag, men hundrevis er fortsatt innesperret, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

Av NTB | 18.03.2022 15:04:35

Krig og konflikter: – Over 130 mennesker er reddet. Men hundrevis av Mariupols innbyggere befinner seg fortsatt under ruinene, sier Zelenskyj i en videotale lagt ut på Facebook.

Den ukrainske presidenten lover videre i talen at redningsarbeidet fortsetter, «til tross for angrepene» mot havnebyen ved Asovhavet som er omringet av russiske styrker og russiskstøttet milits.

Mariupols viseordfører Sergej Orlov opplyste onsdag at mellom 1.000 og 1.200 mennesker oppholdt seg i et tilfluktsrom under teateret da angrepet fant sted, men dette er ikke bekreftet.

– På det nåværende tidspunkt vet vi at 130 mennesker er evakuert, men ifølge våre data befinner det seg fortsatt over 1.300 mennesker i kjelleren, i et bomberom, sa hun til ukrainsk TV.

– Vi ber for at de er i live, men hittil foreligger det ikke informasjon om dem, sa hun.

Det er ikke rapportert om drepte eller sårede etter angrepet, og ifølge Denisova og flere andre ukrainske kilder er tilfluktsrommet under teaterbygningen moderne og skal være intakt.

Det russiske forsvarsdepartementet nekter for å ha stått bak onsdagens angrep på teaterbygningen.

– Ifølge tilgjengelige data har det nasjonalistiske ukrainske Azov-regimentet angrepet teateret, som var minelagt tidligere, hevdet departementet tidligere i uka

Azov-regimentet var en ultranasjonalistisk milits som nå er en integrert del av den ukrainske nasjonalgarden.

Den ukrainske nasjonalforsamlingens ombudskvinne for menneskerettigheter, Ludmyla Denisova, hevdet fredag at over 1.300 mennesker fortsatt befinner seg i tilfluktsrommet.

Bilder av ruinene, tatt av Azov-regimentet i den ukrainske nasjonalgarden, viser store ødeleggelser, men ikke tegn til redningsarbeidere eller andre mennesker ved ruinene.