Menu
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj beskylder Russland for atter en gang å bryte inngåtte avtaler med Ukraina etter et rakettangrep mot Odesa lørdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Zelenskyj anklager Russland for å bryte avtaler etter havneangrep i Odesa

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj beskylder Russland for atter en gang å bryte inngåtte avtaler med Ukraina etter et rakettangrep mot Odesa lørdag.

Av NTB | 23.07.2022 21:00:39

Politikk: – Det beviser kun en ting, at uansett hva Russland sier og lover, finner de en måte å unngå å gjennomføre det på, sa Zelenskyj i et møte med amerikanske politikere i Kyiv lørdag kveld.

Ukraina hevder at Russland angrep en viktig havn for korneksport i storbyen Odesa tidligere på dagen, kun timer etter at de hadde inngått en avtale om korneksport med Ukraina, Tyrkia og FN i Istanbul.

Avtalen innebærer blant annet at korneksporten gjenopptas fra tre ukrainske havner ved Svartehavet, og at 22 millioner tonn ukrainsk korn kan sendes ut i verden.

Odesa ligger ut mot Svartehavet og spiller en viktig rolle i eksporten av korn. Angrepet er foreløpig ikke bekreftet av uavhengige kilder.