reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det var under et ritt med en lignende håndsykkel at ulykken inntraff for Alex Zanardi. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB scanpix.

Zanardi holdes i kunstig koma etter grufull ulykke

Den tidligere formel 1-kjøreren og paralympicsvinneren Alex Zanardi holdes i kunstig koma etter fredagens ulykke på håndsykkelen.

Av NTB | 20.06.2020 13:04:05

Sport: Zanardi deltok i konkurransen «Obiettivo tricolore» da han mistet kontrollen over sykkelen i en utforkjøring, veltet og kolliderte med en trailer.

Traileren forsøkte å svinge unna Zanardi, men kunne ikke hindre sammenstøtet.

– Sammenstøtet var fryktelig, sa Mario Valentino til Corriere della Sera.

53-åringen skal ha vært ved bevissthet da førstehjelpspersonell kom til stedet 20 minutter etter ulykken. Han ble fløyet til sykehuset i Siena og lagt på operasjonsbordet. Der fikk han behandling for store hodeskader, og det ble utført nevrokirurgiske inngrep.

Hans kone Daniela og sønnen Niccolo var begge på plass på sykehuset.

Tross den alvorlige skaden gjorde han comeback som racerfører i en spesialtilpasset bil og vant løp i flere klasser før han viet seg til en ny karriere som parautøver. Han har til sammen fire gull og to sølv i Paralympics, samt en rekke VM-gull.

Zanardi er en av Italias aller største idrettshelter.

Nevrokirurgen Giuseppe Olivieri sier til nyhetsbyrået AGI at situasjonen til Zanardi kan stabiliseres innen ti dager.

– Da kan vi foreta en kontrollert oppvåkning og evaluering, sier Olivieri.

Zanardi kjørte flere sesonger i Formel 1 tidlig på 1990-tallet, men det var i indycarserien CART i USA at han gjorde størst suksess, med sammenlagtseirer i 1997 og 1998. I 2001 måtte begge beina hans amputeres ved kneet etter en fryktelig ulykke i et løp på Lausitz-banen i Tyskland.

Fra sykehuset blir det opplyst at Zanardi holdes i kunstig koma inntil videre. Situasjonen blir karakterisert som «alvorlig, men stabil».

(©NTB)

Flere nyheter: