Menu
Nolan Zajac scoret to mål og fikk en målgivende da Stavanger Oilers slo Vålerenga 4-2. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Zajac toppscorer etter to nye mål da Oilers slo Vålerenga

Stavanger Oilers lå under mot Vålerenga i eliteserien i ishockey tirsdag, men vant til slutt 4-2. Mye takket være en meget god Nolan Zajac.

Av NTB | 28.01.2020 21:30:47

Sport: Vålerenga tok ledelsen etter et snaut kvarter, men etter to mål og en assist av Nolan Zajac, vant Oilers sin niende kamp på rad.

Med tre nye poeng i dag har Zajac nå 51 poeng denne sesongen, som er flest i eliteserien. Akkurat det tenker ikke canadieren så mye på.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, men laget gjør det bra og det er det viktigste, sa den canadiske storscoreren til TV 2 før 3. periode.

Stavanger-laget ligger nå 22 poeng foran Storhamar på tabellen og er like ved å sikre førsteplassen i grunnserien i eliteserien.

Oilers klarte ikke helt å orientere seg etter å ha overlevd undertallsspillet uten å slippe inn og da kunne Olsen skyte Vålerenga i ledelsen.

Vålerenga var disiplinerte og holdt seg unna både baklengsmål og utvisninger, men seks minutter ut i 2. periode fikk Jonas Oppøyen en utvisning for hekting. Oslo-gutten var langt fra fornøyd og fikk i tillegg ti minutter for usportslig opptreden.

Kveldens første overtallsspill utnyttet Stavanger, som utlignet ved Zajac. Samme mann la på til 2-1 med et frekt skudd fra veldig skrå vinkel snaue fem minutter etter utligningen.

Dommerne kikket på scoringen, og godkjente målet ettersom Olsen bare geleidet pucken inn uten å sparke den.

Det var likevel Stavanger som trakk det lengste strået. Nok en gang kom scoringen i overtall og nok en gang var Zajac involvert.

Canadieren spilte til Daniel Kissel som skjøt mellom beina på Steffen Søberg som ikke klarte å holde pucken ute.

Tre minutter senere var seieren et faktum da Gregory Mauldin scoret, nok en gang i overtallsspill for Stavanger.

Vålerenga gikk dermed på sitt andre tap på rad og ligger på femteplass med 56 poeng.

Gjestene fra Oslo åpnet best og akkurat i det Oilers ble fulltallige et snaut kvarter ut i kampen, smalt Thomas Olsen inn sitt første mål for dagen.

Ledelsen til Stavanger varte ikke lenger enn to minutter, da Thomas Olsen nok en gang fikk pucken i mål. Andreas Stene forserte fra eget forsvar før han sendte pucken mot Olsen som styrte inn utligningen med skøyta.

(©NTB)

Flere nyheter: