Menu
Kristoffer Zachariassen jubler etter å ha scoret målet som gir tradisjonsrike Ferencváros europacupspill etter nyttår for første gang på 48 år. Foto: Szilard Koszticsak, MTI via AP / NTB

Zachariassen skjøt Ferencváros til gruppeseier

Kristoffer Zachariassen scoret utligningsmålet mot Monaco i sluttminuttene som sikret gruppeseieren for Ferencváros i europaligaen.

Av NTB | 27.10.2022 23:51:08

Sport: Den ungarske klubben vant 1-0 borte mot samme motstander tidligere i høst. Torsdag så Monaco ut til å få sin revansj takket være Wissam Ben Yedders scoring i første omgang, men Zachariassen ville det annerledes.

Ferencváros presset desperat mot slutten, og i det 83. minutt samarbeidet lagets to nordmenn om utligningsmålet. Innbytter Tokmac Nguen slo et flott framspill til Zachariassen, som skjøt forbi Alexander Nübel i gjestemålet.

Dermed ble det ville jubelscener i Budapest. Det er første gang på 48 år at Ferencváros får spille videre i en europacupturnering etter nyttår. Den gangen, i 1974-75, tok klubben seg helt til finale i cupvinnercupen.

Zachariassen scoret sitt femte europacupmål denne sesongen (to i kvalifisering, tre i gruppespillet) og er en av heltene i den etterlengtede suksessen.

Før siste runde er Ferencváros tre poeng foran 2.-plasserte Monaco, men med overtak i innbyrdes oppgjør er kampen om gruppeseieren avgjort.

Monaco er ett poeng foran Trabzonspor og Røde Stjerne og kjemper om å slå følge til cupspillet.

(©NTB)

Flere nyheter: