Menu
Kristoffer Zachariassen under landslagstrening med Norge. Foto: Alf Simensen, NTB

Zachariassen-mål hjalp Ferencváros til topps – mot etterlengtet cupspill

Kristoffer Zachariassen fortsetter å vise seg målfarlig for Ferencváros. Han scoret det første målet da Røde Stjerne ble slått 2-1 i europaligaen.

Av NTB | 14.10.2022 00:00:58

Sport: Det var nordmannens annen scoring i europaligaens gruppespill i høst. Han står også med fire scoringer på seks kamper i ungarsk eliteserie.

Ferencváros revansjerte 1-4-smellen i Beograd mot torsdagens motstander. Med lagets tredje seier i gruppespillet er laget på tabelltopp og på god vei mot cupspillet. Det blir i så fall første gang på 48 år at den tradisjonsrike Budapest-klubben får spille europacupfotball også etter nyttår.

Tokmac Nguen fikk et innhopp i kampen der Samy Mmaee ble matchvinner da han nikket inn et hjørnespark etter en times spill, men det var Zachariassen som først skapte jubel blant hjemmefansen.

Halvveis i den første omgangen satte han keeper Milan Borjan på prøve med et venstrebeinsskudd, fulgte selv opp og satte inn keeperreturen med høyrefoten.

Amer Gojak skapte sjansen da han utfordret på venstresiden og fant nordmannen inne i midten.

Stefan Mitrovic utlignet for Røde Stjerne, men seks minutter senere var hjemmelaget foran igjen.

Røde Stjerne presset mot slutten, men Ferencváros forsvarte seg med nebb og klør og dro seieren i land. Nguen pådro seg ett av fem gule kort hos hjemmelaget.

I samme gruppe vant Trabzonspor 4-0 over Monaco og inntok 2.-plassen. Ferencváros har tre poengs luke på tabelltopp.

(©NTB)