Menu
Daniel Zaar, her i aksjon for Sverige i landskamp mot Norge, ble helten da Rögle tok sin første tittel med 2-1 over Tappara i mesterligafinalen. Foto: Mats Andersson, TT / NTB

Zaar-dobbel ga Rögles første tittel – Granath mesterligavinner

Daniel Zaar ble den store helten med to scoringer da ishockeyklubben Rögle tok sin første tittel med 2-1 over finske Tappara i mesterligafinalen.

Av NTB | 01.03.2022 21:51:12

Sport: Dermed kunne den norske unggutten Philip Granath også juble. Han spiller i Rögles fjerderekke.

Ängelholm-klubbens hjemmearena var fullsatt da den finske storklubben Tappara kom på besøk for å gjøre opp om CHL-tittelen. Tappara har 17 finske mestertitler på merittlista, Rögle har ingen svenske. Men CHL-tittelen ble igjen i Skåne.

Zaar ga hjemmelaget en drømmestart da han satte inn en retur etter 2.53 minutter. Han vokste opp noen kilometer fra Rögles hjemmearena og var med på klubbens vei mot toppsjiktet i svensk ishockey. I fjor ble han KHL-proff i Nizjnij Novgorod, men da den russiskdominerte ligaen avsluttet grunnserien tidlig vendte han tilbake til Rögle i tide til å bli mesterligahelt.

Tappara presset hardt i midtperioden, og Kristian Tanus hadde blant annet et stolpeskudd. Da Tanus ble utvist, knallet Zaar inn 2-0 i overtallsspillet.

Waltteri Merelä reduserte tidlig i tredje periode, men Rögle sto imot.

– Det var en tøff kamp, med mange dueller, men det er slik det skal være i en finale. Det var fantastisk stemning, og jeg hadde gåsehud helt fra første dropp, sa Zaar til SVT.

(©NTB)