reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Ekspedisjonsskipet Roald Amundsen fra Hurtigruten ligger ved kai i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Ytterligere to personer smittet etter koronautbrudd på Hurtigruten

Saken oppdateres.

Av NTB | 01.08.2020 17:49:01

Medisin og helse: 31 av dem har ikke symptomer, opplyste Hurtigruten-direktør Daniel Skjeldam på en pressekonferanse lørdag. 33 av de smittede har filippinsk bakgrunn, mens de to øvrige er fra Norge og Tyskland.

– Én av hypotesene som vi har, er at smitten har kommet med en av våre besetninger fra Filipinene. Ytterligere smittesporing må vi gjøre før vi kan vite det med sikkerhet, sa Skjeldam.

I tillegg fikk én person påvist smitte onsdag etter en tur på skipet i forrige uke. Fire av de smittede besetningsmedlemmene ble innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø fredag.

Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i Tromsø kommune oppfordrer alle passasjerer på siste seilas til å teste seg for koronasmitte.

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) sa at de fremdeles ikke har fått kontakt med 20 av passasjerene fra den siste seilasen til Hurtigruten.

De som var på MS Roald Amundsen mellom 17. til 31. juli, må i karantene i ti dager. Karantenen gjelder fra man gikk av skipet.

Den ene seilasen var fra 17. til 24. juli, mens den andre varte fra 25. til 31. juli. Seilasene hadde samme besetning, men forskjellige passasjerer. Til sammen 386 passasjerer var på seilasene

(©NTB)

Flere nyheter: