reklame
Menu
Medisinsk personale utenfor Hadassah-sykehuset i Jerusalem, der PLOs generalsekretær Saeb Erekat er innlagt med covid-19. Ytterligere to PLO-tjenestepersoner har fått påvist koronasmitte, mens Erekat kjemper for livet. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB

Ytterligere to palestinske tjenestepersoner koronasmittet

Ytterligere to høytstående palestinske tjenestemenn har fått påvist koronasmitte mens PLOs koronasyke generalsekretær Saeb Erekat kjemper for livet på sykehus.

Av NTB | 23.10.2020 12:08:04

Politikk: Azzam al-Ahmad, som er med i Den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLOs sentralstyre, sier han og sosialminister Ahmed Majdalani begge har fått påvist sykdommen.

De føyer seg dermed inn i den stadig voksende listen over palestinske tjenestepersoner med covid-19. Fra før av har PLO-toppen Hanan Ashrawi og Saleh al-Arouri, som er blant Hamas´ ledere i Gaza, fått påvist viruset.

Erekat ble innlagt på Hadassah-sykehuset i Jerusalem søndag. 65-åringen er koblet til en såkalt ECMO-maskin som tilfører surstoff til blodet og lar lungene hvile.

Erekat gjennomgikk en lungetransplantasjon i 2017, og har et svakt immunforsvar. I tillegg til koronaviruset har han også fått en bakterieinfeksjon, noe som gjør det svært utfordrende å behandle ham. Erekat har ligget i kunstig koma siden mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: