Menu
En korrupsjonssak i Nordea førte til ytterligere to pågripelser torsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Ytterligere to Nordea-ansatte siktet for grov korrupsjon

To nye ansatte i Nordea Bank ble pågrepet torsdag. Begge er siktet for grov korrupsjon.

Av NTB | 02.06.2022 10:16:03

Økonomi og næringsliv: De siktede vil bli avhørt i løpet av dagen, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Dermed er totalt åtte personer pågrepet i saken.

Tirsdag ble fem personer pågrepet og siktet for grov korrupsjon under en aksjon mot Nordeas hovedkvarter i Norge på Majorstuen i Oslo. Bakgrunnen er en mistanke om at det er utbetalt 150 millioner kroner i lån basert på uriktig informasjon. En sjette person ble pågrepet onsdag.

Totalt seks av de siktede er eller har vært ansatt i Nordea og Nav. Flere ble løslatt tirsdag kveld etter å ha blitt avhørt av politiet.

Kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen i Nordea opplyser til TV 2 at det i en lengre periode har pågått etterforskning internt rettet mot fire ansatte. Politiet gikk til pågripelse på bakgrunn av en anmeldelse banken leverte inn tidligere i år.

– De fire ansatte er nå suspendert fra sine stillinger. Vi samarbeider tett med myndigheter og politiet om saken, og Nordea vil aldri akseptere noen form for økonomisk kriminalitet eller å bli benyttet til handlinger som kan bidra til dette, sier Steffensen.

Nordea gikk til politianmeldelse etter at banken oppdaget det en mener er uregelmessigheter rundt lån på 150 millioner kroner. Politiet bekrefter at de ble varslet av banken.

– De opplyste at de har innvilget lån der det viser seg at lånene er basert på dokumentasjon som er manipulert eller forfalsket, opplyste politiadvokat Kristin Rusdal ved Oslo politidistrikt etter de første pågripelsene.

Flere nyheter: