Menu
Fire nye skip har kasta loss fra ukrainske havner og er på vei til Tyrkia, Kina og Italia. De er lastet med solsikkeolje og mai. Bildet er tatt av skipet The Glory som er på vei ut fra havnen i Odesa, sør i Ukraina. Foto: Nina Lyashonok / AP / NTB

Ytterligere fire kornskip har forlatt Ukraina

Ytterligere fire frakteskip lastet med solsikkeolje og mais har forlatt ukrainske havner, melder det tyrkiske forsvarsdepartementet søndag.

Av NTB | 07.08.2022 12:20:45

Økonomi og næringsliv: Skipene skal først innom Istanbul for å inspiseres før de skal videre med leveranser til Tyrkia, Kina og Italia.

Totalt har åtte frakteskip forlatt Ukraina siden en avtale om å avslutte en krigsrelatert havneblokade ble signert 22. juli.

Avtalen slår fast at lasteskip med korn fra ukrainske havner får fri passasje gjennom en avtalt korridor i Svartehavet mot at en gruppe med representanter fra Ukraina, Russland, Tyrkia og FN får inspisere lasten før de seiler ut gjennom Bosporosstredet.

Frakteskipet Razoni var det første skipet som forlot Ukraina med ukrainsk korn siden krigen startet i februar.

Skipet skal imidlertid ikke legge til kai i Libanon på søndag som opprinnelig planlagt, sier Ukrainas ambassade i Beirut.

Ambassaden har ikke gitt en forklaring på utsettelsen.