reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ordfører i Tromsø Gunnar Wilhelmsen under pressekonferanse om situasjonen om bord i Hurtigruteskipet Roald Amundsen som ligger til kai i Tromsø. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ytterligere én passasjer på hurtigruteskip smittet

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) bekrefter mandag at ytterligere én hurtigrutepassasjer er bekreftet smittet, men at kommunen har ganske god kontroll.

Av NTB | 03.08.2020 12:32:50

Økonomi og næringsliv: – Fra vi ga siste status i går, har vi fått ett nytt positivt tilfelle. Det er en passasjer fra siste seilas som er innlosjert i Tromsø, sa ordføreren.

Han forteller om en kommune som har jobbet på spreng gjennom hele helgen, og at arbeidet vil fortsette gjennom uka. Samarbeidet er godt med Hurtigruten og Folkehelseinstituttet.

Ordføreren oppsummerer at det ser ut til at få av passasjerene på skipet er smittet og at kommunen har ganske god kontroll på situasjonen.

De av passasjerene som er hjemmehørende i andre deler av landet, har forlatt Tromsø. Oppfølgingen av disse ligger under Folkehelseinstituttet, opplyser ordfører Wilhelmsen.

– Den høyeste prioriteten nå er å følge opp dem som har testet positivt og forhindre videre smitte. Så er det slik at sykdommen har en viss inkubasjonstid, som gjør at det tar litt tid før vi får oversikten over den totale rekkevidden av smitteutbruddet.

Totalt er 36 besetningsmedlemmer og fem passasjerer bekreftet smittet av koronaviruset i forbindelse med de to seilasene med hurtigruteskipet Roald Amundsen.

Flere nyheter: