Menu
Blomster på stedet der Halil Kara ble skutt og drept. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ytterligere en mann siktet i Prinsdal-saken

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet i forbindelse med drapet i Prinsdal i Oslo tidligere denne måneden, melder VG. Han er den fjerde siktede i saken.

Av NTB | 24.01.2020 12:16:23

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen i 20-årene er siktet for såkalt etterfølgende bistand, opplyser Oslo politidistrikt. Han framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokka 14 fredag.

Fra før er tre unge menn fra Oslo siktet for drap eller medvirkning til drap på Halil Kara (21), som ble skutt i hodet ved Prinsdal Grill sørøst i Oslo fredag 10. januar.

Han framstilles også for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag ettermiddag. Påtalejurist Anne-Marie Hustad kommenterer saken først etter fengslingsmøtene.

Mannen som er siktet for etterfølgende bistand, nekter straffskyld, opplyser forsvareren, advokat Petar Sekulic, til NRK.

Gjerningsmannen skal ha stukket av til fots langs Nedre Prinsdals vei i retning Kolbotn etter drapet. Han hadde dekket til ansiktet.

Tirsdag i forrige uke ble det holdt minnestund for Halil Kara i Søndre Nordstrand Muslimske Senter. Han ble gravlagt to dager senere i familiens hjemby Antalya i Tyrkia. 21-åringen jobbet som vikar på Seterbråten skole, en barneskole på Bjørndal, sørøst i Oslo.

En av dem, en mann på 20 år, ble etterlyst internasjonalt. Han ble pågrepet på grensa mellom Ungarn og Serbia og utlevert tidligere denne uka.

En annen av dem som er siktet for drap eller medvirkning til drap, ble pågrepet for ulovlig bevæpning på offentlig sted 14. januar. Han er varetektsfengslet i fire uker.

Flere nyheter: