reklame for Sheiken Bowling
Menu
Koronasmitten fortsetter å spre seg i Oslo. Smittetallet økte med 55 fra tirsdag til onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ytterligere 55 bekreftet smittet av korona i Oslo

Smittetallet i Oslo økte med 55 fra tirsdag til onsdag, viser oppdaterte tall fra Oslo kommune. Bare én bydel er under grensen for rødt nivå.

Av NTB | 23.09.2020 08:53:01

Medisin og helse: Økningen i smittetall er det nest høyeste Oslo har registrert på en enkelt dag i løpet av de siste to ukene.

Bydel Vestre Aker er eneste bydel hvor smitten ligger under 20 per 100.000 personer. I store deler av hovedstaden er smitten nå betydelig høyere. St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Sagene og Stovner har alle over 100 smittede per 100.000.

Oslo kommune innførte mandag strengere smitteverntiltak i et forsøk på å demme opp for den økte spredningen i byen. Hvis smitten fortsetter å øke, kan det bli aktuelt å innføre inngripende tiltak, varslet byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Byrådet har innført en maksgrense på ti personer som kan møtes i private hjem, et tiltak som i første omgang skal vare i to uker.

Utelivet og serveringsbransjen anmodes om å føre gjestelister, og Johansen kom med en sterk anmodning om at folk må bruke munnbind i kollektivtrafikken. Kommunen har også sendt tekstmelding til Oslos innbyggere med en påminnelse av smitteverntiltakene.

Fortsatt er det flest smittetilfeller i aldersgruppen 20–29 år. Denne gruppen har dobbelt så høyt smittetall som neste gruppe, som er folk i 30-årene. Det er registrert 21 smittetilfeller i aldersgruppen over 70 år.

I løpet av de siste to ukene er det registrert 543 nye smittetilfeller i Oslo. Smitten har artet seg som mindre utbrudd en rekke steder i byen. I mange tilfeller har det ikke vært mulig å spore smitten.

Flere nyheter: