reklame for Utvik Autoservice
Menu
Lokalene til Norges handelshøyskole (NHH) i Bergen er for tiden under ombygging. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Ytterligere 24 NHH-studenter koronasmittet

24 nye studenter på Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen har fått påvist covid-19. Til sammen er det registrert 39 smittede på skolen.

Av NTB | 30.08.2020 17:08:16

Medisin og helse: – Vi ventet at det ville komme en god del nye smittetilfeller i løpet av helgen, men vi skulle selvsagt ønske at det ikke var så mange, sier kommunikasjonsdirektør Geir Mikalsen ved NHH til Bergens Tidende.

NHH ble varslet om de første smittetilfellene på skolen lørdag forrige uke. Da det niende tilfellet ble bekreftet torsdag, var fem av dem knyttet til samme faddergruppe.

– I begynnelsen var det mange smittede fra samme faddergruppe, men nå er det knyttet til flere miljøer, sier han.

– De er fra alle årskull. Noen av studentene har tilknytning til fadderuken, men mange har også ikke det. Derfor snakker vi mer om en del miljøer der det har brutt ut smitte, enn at det kan identifiseres til et spesifikt miljø, sier Mikalsen til VG.

Skolens campus blir ikke stengt som følge av de nye tilfellene, men studentene oppfordres til å bli hjemme den kommende uka.

I Bergen har også Høgskulen på Vestlandet (24 bekreftede), Universitet i Bergen (9) og Handelshøyskolen BI (3) hatt koronatilfeller de siste ukene.

(©NTB)

Flere nyheter: