Menu
Arbeidsledige og permitterte er glemt i regjeringens krisepakke, sier første nestleder i arbeidstakerorganisasjonen YS Hans-Erik Skjæggerud. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

YS: Regjeringens krisepakke glemmer de permitterte

Arbeidstakerorganisasjonen YS etterlyser bedre ordninger for permitterte og at dagpengeperioden med full lønn utvides utover 20 dager, slik regelen er nå.

Av NTB | 31.03.2020 14:02:29

Økonomi og næringsliv: – Det virker ikke som Stortinget har forstått at dette ikke bare er en akutt krise for bidriftene, men også for de over 300.000 permitterte som nå går kraftig ned i inntekt, sier første nestleder Hans-Erik Skjæggerud i YS i en pressemelding.

Han er kritisk til at regjeringens tredje krisepakke inneholder støtteordninger for kommuner og bedrifter, men ikke til permitterte og arbeidsledige.

– Vi krever at dagpengeperioden med full lønn for permitterte forlenges fram til sommeren eller så lenge krisen varer. Vi vet at denne krisen kommer til å vare lenger enn tre uker. Da må vi sørge for at de permitterte ikke får et stort inntektstap, sier Skjæggerud.

(©NTB)

Flere nyheter: