reklame for Sheiken Bowling
Menu
Moldes Sivert Mannsverk hever pokalen på Ullevaal etter 1-0-seieren over Bodø/Glimt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Yngste matchvinner på 46 år: – Han kommer til å bli stor

Sivert Mannsverk (19) var på alles lepper etter cupfinaleseieren til Molde. Han ble den yngste til å avgjøre en NM-finale siden 1976.

Av NTB | 02.05.2022 06:30:52

Sport: Banens yngstemann var sikker i sin sak da han slo straffesparket hardt nede til venstre forbi Bodø/Glimt-keeperen med et kvarter igjen av søndagens cupfinale. Vi må tilbake til cupfinalen mellom Sogndal og Brann i 1976, ifølge NTBs statistikk.

Da scoret Bjørn Tronstad det avgjørende målet tre minutter før slutt. Han var 19 år, seks måneder og 13 dager. Mannsverk blir 20 år når Molde skal spille sin neste kamp mot Lillestrøm 8. mai.

Mannsverk forklarte at han hadde fått beskjed om å være straffetaker flere uker i forveien.

– Når jeg tar straffe, kobler jeg ut alt annet rundt meg. Straffe skal være mål ti av ti ganger. Det presset la jeg på meg selv, sa 19-åringen fra Årdal til NRK.

– Fram til Sivert scoret, trodde jeg det skulle bli en blytung kveld. Jeg løp til ham og sa «Faen, jeg er glad i deg, Sivert» da han satte den. Da bryr jeg meg ikke om at jeg brente litt, sier Brynhildsen til NTB.

Molde-trener Erling Moe er full av lovord om midtbanemannen som kom fra Sogndal i fjor.

– Han er en veldig moden, ung spiller. Han er god på valg. Så er han en lojal lagspiller. Han jukser ikke. Det ser vi i dag. Han er god med ball, rolig og kommer seg ut av trange situasjoner gjennom pasninger og driblinger. Han har et veldig bra register allerede med tanke på hva som er viktig i fotball på dette og et høyere nivå.

– Når du prater med spillerne i sånne settinger, hører man med dem: «Er dette noe du ønsker?» Når spilleren du spør, omfavner den biten og vil ta det ansvaret, vet man at man treffer ganske bra, sier Moe videre.

Brynhildsen tror på en stor fotballframtid for Mannsverk.

– Han er veldig voksen for alderen. Han tok tak fra første sekund han kom inn i klubben. Han styrer midtbanen i Eliteserien. Han kommer til å bli stor, sier Brynhildsen.

Moldes Ola Brynhildsen var farlig frampå ved flere anledninger mot Glimt, men maktet aldri å score. Han var lettet da Mannsverk scoret.

Mannsverk var kaptein i Sogndal tross sin unge alder.

(©NTB)