Menu
Richard Carapaz kunne ikle seg den rosa ledertrøya etter lørdagens klatreetappe i Giro d'Italia. Foto: Gian Mattia D'Alberto, LaPresse via AP / NTB

Yates tok sterk Giro-seier – Carapaz erobret ledertrøya

Simon Yates angrep og tok seieren på 14. etappe av Giro d'Italia, mens Richard Carapaz kjørte seg inn i ledertrøya på en knalltøff klatreetappe.

Av NTB | 21.05.2022 17:31:13

Sport: Bora-laget sprengte feltet 80 kilometer før mål på den 147 kilometer lange klatreetappen. Det gjorde at Juan Pedro López i ledertrøya ble hektet av, i likhet med norske Tobias Foss og mange andre.

Til slutt satt tolv ryttere igjen i brudd i kampen om etappeseieren og ledertrøya.

Carapaz fra Ecuador og Ineos-laget angrep på den bratte stigningen mot Superga om lag tre mil før mål. Han ble innhentet av Jai Hindley, Vincenzo Nibali og Yates på den nest siste stigningen mot Colle Della Maddalena.

Yates var sterkest på den siste stigningen og kom til mål 15 sekunder før de tre andre.

– I dag var det til min fordel at jeg ikke lenger er kandidat til sammenlagtseieren, sa Yates, som ble hektet av på en tidligere fjelletappe.

– I min opprinnelige plan for Giroen var det i dag jeg skulle gjøre mitt rykk.

– Det var en kort, men veldig tøff etappe. Nå kommer det til å handle om å forsvare trøya, sa Carapaz, som erobret den rosa trøya på 14. etappe også på vei mot sammenlagtseieren for tre år siden.

– Det husket jeg ikke, men jeg er glad for å ha gjort det igjen, sa han.

Foss, som sykler for Jumbo-Visma, er eneste norske deltaker i rittet. Han slet seg til mål på 49.-plass med en gruppe som kom inn 22.10 minutter etter lederen. Likevel klatret han tre plasser i sammendraget, til 36.-plass.

Underveis i etappen måtte nordmannens lagkamerat Tom Doumolin bryte etter å ha slitt med ryggtrøbbel.

Bora-rytter Hindley tok spurten om 2.-plassen, mens Carapaz tråkket inn til tredjeplass og tok over sammenlagtledelsen i rittet. 28-åringen, som vant Giroen i 2019 og OL-gull i fjor, er sju sekunder foran Hindley og halvminuttet foran João Almeida.

López tråkket inn til 10.-plass på etappen, men var hektet av med nesten fire og et halvt minutt og falt til 9.-plass i sammendraget. Etter ni dager i rosa trøye måtte han gi den videre.

(©NTB)

Flere nyheter: