reklame for smiaa
Menu
Simon Yates jubler for seier på fredagens tøffe etappe i Tirreno-Adriatico. Briten overtok også den blå ledertrøya. Foto: Marco Alpozzi, LaPresse via AP / NTB scanpix

Yates tok ledertrøya med etappeseier i Tirreno-Adriatico

Simon Yates fra Mitchelton-laget vant fredagens fjelletappe i sykkelrittet Tirreno-Adriatico. Han kom alene til mål og erobret også den blå ledertrøya.

Av NTB | 11.09.2020 18:53:02

Sport: Akkurat som i Tour de France var det fredag en tøff dagsøkt i fjellene og med målgang oppe på et fjell. Den 28-årige briten viste seg å ha mest saft i beina. Canadiske Michael Woods i ledertrøya ble kjørt av på den siste stigningen, og en etter en måtte også de andre i tetgruppa slippe Yates.

Han kom til mål 35 sekunder før sine nærmeste konkurrenter Geraint Thomas og Rafal Majka.

– En veldig god dag. Laget gjorde en veldig god jobb, og jeg merket allerede torsdag at jeg hadde gode bein. Jeg visste at dette var en god mulighet til å ta trøya og vinne litt tid, sa Yates ifølge cyclingnews.com.

– Siden det er tempo siste dag, trenger jeg en luke.

Sammenlagt har han nå 16 sekunder til gode på Majka og 39 på Thomas. Woods ble bare nummer 11 på fredagens etappe og falt til 8.-plass i sammendraget.

Carl Fredrik Hagen, som er norsk deltaker i rittet, tråkket inn til 70.-plass på etappen og er nummer 49 i sammendraget. Tirreno-Adriatico avsluttes mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: