Menu
Adam Yates erobret ledertrøya i Tirreno Adriatico torsdag. Samme dag vant broren Simon en etappe i ukens andre verdenstourritt, Paris – Nice. Foto: Dario Belingher, ANSA via AP / NTB scanpix

Yates-suksess i verdenstouren sykling

Yates-brødrene hadde en god dag på sykkelsetet torsdag. Simon vant tempoetappen i Paris – Nice, mens Adam overtok ledertrøya i Tirreno Adriatico.

Av NTB | 14.03.2019 19:17:49

Sport: Begge brødrene sykler for Mitchelton-Scott-laget, men de er med i hvert sitt verdenstourritt denne uken. Adam erobret ledertrøya i Tirreno Adriatico med femteplass i tetgruppen på 33 ryttere som distanserte resten av feltet på rittets 2. etappe.

Seieren gikk til franske Julian Alaphilippe fra Deceuninck-QuickStep.

Yates kunne ikle seg ledertrøya etter 195 kilometer på landeveien fra Camaiore til Pomarance.

Carl Fredrik Hagen, som er eneste norske deltaker i Italia, endte på 151.-plass og slet seg til mål nesten 11 minutter etter vinneren.

Yates fikk sine sjanser i sammendraget ødelagt av sidevinden som herjet med feltet på de første etappene, og han var over 18 minutter bak lederen før torsdagens tempoetappe. Likevel sparte ikke briten på kruttet på tempoetappen og noterte en tid ingen maktet å true.

– Dette var overraskende. Jeg har aldri før vunnet en tempoetappe, selv ikke da jeg var ungdomsrytter, sa Mitchelton-syklisten.

Edvald Boasson Hagen tråkket inn til en brukbar 13.-plass, slått med 44 sekunder. De øvrige norske endte langt bak. Sven Erik Bystrøm var slått med to minutter, Amund Grøndahl Jansen og Alexander Kristoff med over tre minutter.

Mens Paris – Nice avsluttes søndag, varer Tirreno Adriatico til tirsdag.

I Frankrike viste Simon Yates at han duger som temporytter da han vant torsdagens 5. etappe i Paris – Nice. Michal Kwiatkowski økte ledelsen i sammendraget.

Nærmest var tyske Nils Politt, som var slått med sju sekunder. Kwiatkowski, som erobret ledertrøya på klatreetappen onsdag, tok tredjeplassen ytterligere fire sekunder bak og dro fra de tøffeste konkurrentene i sammendraget. Den polske Sky-rytteren er nå 19 sekunder foran sin colombianske lagkamerat Egan Arley Bernal og 28 foran spanske Luis León Sanchez fra Astana.

(©NTB)

Flere nyheter: