Menu
Xavi ønsker ikke å bli satt opp mot Barcelona-legendene Pep Guardiola og Johan Cruyff. Fotball: Jose Breton / AP / NTB

Xavi ber om å få være seg selv – vil ikke bli satt opp mot Guardiola og Cruyff

Barcelona-trener Xavi fortsetter i fotsporene til Pep Guardiola og Johan Cruyff, men ønsker ikke å bli sammenlignet med de to klubblegendene.

Av NTB | 27.07.2022 06:50:43

Sport: – Det er ikke et spørsmål om ego, jeg vil ikke bli satt opp mot Pep eller Johan eller noen. Tvert imot, jeg har blitt den jeg er på grunn av dem, jeg er deres elev, sa Xavi på pressekonferansen før treningskampen mot Juventus natt til onsdag.

Xavi tok over trenerrollen i Barcelona etter nederlandske Ronald Koeman fikk sparken i november 2021. Fra før har han bare ledet den qatarske klubben Al-Sadd, men forventningene om at klubblegenden skal ta Barcelona til verdenstoppen igjen er skyhøye.

42-åringen har siden starten av sin trenerkarriere blitt sammenlignet med både Pep Guardiola, som ledet Barcelona til to Champions League-titler og tre ligatitler mellom 2008-2012, og Johan Cruyff, som regnes som grunnleggeren av Barcelona-fotballen og som også grunnla klubbens akademi «La Masia».

– Jeg ønsker ikke å slå Pep eller Johan. Det jeg vil er at Barca skal vinne. Drømmen min er å få Barca tilbake til verdenstoppen, sa Xavi.

(©NTB)