Menu
Johanne Killi måtte nøye seg med 7.-plass i big air i X Games i Aspen. Foto: Geir Olsen / NTB

X Games: Killi på 7.-plass i big air

Johanne Killi (24) fikk det ikke til å klaffe i big air i X Games i Aspen. Hun ble nummer sju i konkurransen som Tess Ledeux vant overlegent.

Av NTB | 21.01.2022 21:36:04

sport: Den franske 20-åringen Ledeux fikk tilskuerne til å måpe da hun som første kvinne landet en double cork 1620 i X Games. Trikset ga henne 49 av 50 mulige poeng, og med 45 poeng for sitt nest beste forsøk endte hun med den solide vinnersummen 94.

Sølvet gikk til Megan Oldham fra Canada, som leverte to solide forsøk og fikk 89 poeng. X Games-debutanten Olivia Asselin (17), også hun canadier, tok bronse med 72 poeng.

For Johanne Killi endte konkurransen med skuffende 53 poeng etter at hun falt i to forsøk og gikk på rumpa i landingen i et tredje. Killi fikk 38 poeng for sitt beste triks.

24-åringen fra Dombås har X Games-sølv i big air tre ganger tidligere, men i år var hun ikke i nærheten av seierspallen. Hun skal også delta i slopestyle, grenen der hun tok gull på Hafjell i 2017.

Åtte friskikjørere var invitert til big air-konkurransen, og sveitseren Mathilde Gremaud var den eneste som havnet bak Killi.

(©NTB)

Flere nyheter: