Menu
Johanne Killi tok bronse i Big Air Freeski konkurransen under X-Games i Hafjell. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

X-Games: Killi hyllet Norges kvinner etter at pallen glapp

Det endte med 4.-plassen for Johanne Killi i slopestyle i X-Games søndag etter fall i tre av fire forsøk. Killi sendte likevel en gladhilsen på kvinnedagen.

Av NTB | 08.03.2020 14:16:37

Sport: – Det var litt småfeil i alle forsøkene mine tror jeg, som gjorde at jeg ikke havnet helt der jeg ville i dag, så det er litt kjipt. Jeg tryna før i dag og slo meg litt, sa Killi til NRK.

Amerikanske Maggie Voisin vant gullet foran sveitsiske Mathilde Gremaud og Giulia Tanno på henholdsvis sølv- og bronseplass.

Selv om Killi endte utenfor pallen søndag, vant 22-åringen fra Dombås bronse i Big Air lørdag. Hun har nå sju medaljer i X-games, og det er flest i Norge.

I intervjuet med NRK etter søndagens slopestyle ble hun gratulert med både sin sjuende medalje og kvinnedagen, noe hun satte pris på.

– Til alle dere norske kvinner der: Dere er rå, avsluttet Killi.

I mennenes slopestylekonkurranse ble det også en skuffende dag for Birk Ruud. Ruud ledet tidlig, men sølvvinneren fra lørdagens Big air-konkurranse falt ned til 6.-plass. Øystein Braaten ble beste av de norske blant herrene med sin 5.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: