Menu
Spillerne i den kinesiske fotballklubben Wuhan Zall har vært strandet i Spania i halvannen måned mens koronaviruset herjet i hjembyen og hjemlandet. Nå flykter de til Kina for å unnslippe smittefaren i Europa. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix

Wuhans superligalag i fotball flykter hjem til Kina for å unngå virussmitte

Wuhan Zalls superligalag i fotball har vært i Spania halvannen måned etter virusutbruddet i hjembyen. Nå flykter laget hjem til Kina for å unngå smitte.

Av NTB | 15.03.2020 09:01:39

Sport: Laget fløy hjem i helgen, nesten halvannen måned etter at det kom til Spania for sesongoppkjøring. Laget har ikke kunnet vende hjem på grunn av restriksjoner knyttet til virusutbruddet i hjemlandet, men nå er situasjonen verre i Europa.

Wuhan-troppen skulle opprinnelig være i Spania et par uker, men nyhetene hjemmefra førte til at oppholdet ble forlenget fram til utgangen av mars. Denne uken ble planene endret på grunn av den kraftige økningen i antall smittetilfeller i Europa, der Spania er blant de hardt rammede landene.

– Ting er bedre i Kina nå, og mest sannsynlig starter den kinesiske serien i begynnelsen av mai. Vi må i karantene når vi kommer hjem, så jo tidligere vi reiser, desto bedre, sa Wuhan Zalls spanske trener José González lørdag til nyhetsbyrået AP.

Laget reiser først til Shenzhen sør i Kina, rett over grensen fra Hongkong. Der skal spillerne utholde karantenen og fullføre sesongoppkjøringen.

Den kinesiske superligaen skulle egentlig ha startet 22. februar, men den ble utsatt på ubestemt tid på grunn av virusutbruddet. Wuhan er byen der epidemien startet.

Ingen av Wuhan Zalls spillere hadde med seg virussykdom til Spania, men bestemoren til en av dem er blant de døde i hjemlandet. Spillerne har vært hjemmefra flere måneder ettersom laget hadde vært på treningsleir i den sørkinesiske byen Guangzhou, nesten 100 mil hjemmefra, før reisen til Spania.

Tre spillere som kom forsinket til Spania måtte sitte i karantene og ble testet for viruset før de fikk slutte seg til klubbkameratene på det som ble en svært langvarig treningsleir i Spania.

(©NTB)

Flere nyheter: