Menu
Etter nesten tre måneders lukking kunne innbyggere i den kinesiske byen Wuhan igjen gå ut og få motta besøk etter utbruddet av koronavirus. Nå frykter imidlertid myndighetene en ny bølge av viruset og ber igjen folk om å holde seg hjemme. Foto: Shen Bohan/Xinhua/ AP/ NTB scanpix

Wuhans innbyggere advares om ny smittebølge

Innbyggerne i den kinesiske byen Wuhan, hvor koronaepidemien startet, bes holde seg inne og forberede seg på en ny smittebølge.

Av NTB | 03.04.2020 05:02:23

Politikk: Risikoen for at koronaviruset på ny skal smitte mange i Wuhan er stor, ifølge Wang Zhongli, lederen for kommunistpartiet i den kinesiske byen.

Han oppfordrer derfor de om lag 11 millioner innbyggerne i Wuhan om å skjerpe sine smitterutiner og unngå å forlate hjemmet om det er mulig.

De første tilfellene av den nye sykdommen ble oppdaget i Wuhan i slutten av 2019. I januar steg antallet smittede og døde kraftig, og myndighetene valgte da å stenge av hele byen fra omverdenen. Samtidig ble det innført svært strenge tiltak karantenetiltak for innbyggerne.

Ifølge New York Times har Wuhan totalt registrert 50.007 koronatilfeller siden epidemien startet, ifølge offisielle tall. Myndighetene opplyser at 2.500 har mistet livet.

Totalt er det registrert 81.589 smittede i Kina og 3.318 dødsfall, viser tall gjengitt av Worldometers.

(©NTB)

Flere nyheter: