Menu
Norske kongekrabbeeksportører merker nedgang som følge av Wuhan-viruset. Storkjøper Kina kjøper nemlig ikke kongekrabbe nå. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Wuhan-viruset fører til stopp for krabbeeksport

Wuhan-viruset skaper usikkerhet blant norske kongekrabbeeksportører fordi stormarkedet Kina ikke kjøper kongekrabbe. Flere eksportører opplever nedgang.

Av NTB | 03.02.2020 15:45:55

Fritid: – Eksportørene av kongekrabbe melder om logistikkutfordringer knyttet til redusert flytrafikk til viktige markeder i Asia, skriver Råfisklaget i en melding mandag.

Fiskere som skal fiske etter kongekrabbe, bes derfor om å holde tett kontakt med sine kjøpere.

Både eksporten av kongekrabbe og laks er rammet, sier Svein Ruud i Norway King Crab i Bugøynes i Sør-Varanger til Fiskeribladet.

Selskapet har hatt en nedgang på 10–12 tonn i salget av levende kongekrabbe den siste uken.

Kina er storkjøper av norsk kongekrabbe, men Wuhan-viruset og frykt for smitte skaper store problemer. Flere flyselskap har stanset reiser til Kina, og flere kinesiske byer har stengt sine innfartsårer.

– Det er en skummel situasjon og voldsom usikkerhet. Se bare på Macao. Bare der skulle 400.000 kinesiske turister vært på ferie, men de får ikke lov til å reise, sier Ruud.

Også Toini Karlsen i North Cape King Crab i Repvåg i Nordkapp merker kjøpestoppen.

– Ja, vi merker det på agentene våre at det er vanskelig å selge på grunn av viruset. Alle destinasjoner er påvirket, og vi har mye til Asia, USA og Canada. Vi er veldig spent på markedene fremover, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: