reklame for Utvik Autoservice
Menu
Elever ved ungdomsskolen i Wuhan 6. mai skannes automatiske for å avsløre feber eller mistenkelig endring i kroppstemperatur. Nå vil myndighetene teste hele befolkningen i byen for koronavirus. Foto: Chinatopix / AP / NTB scanpix

Wuhan vil teste alle 11 millioner innbyggere

Myndighetene i byen som mistenkes å være arnested for koronaviruset, vil teste hele Whuans befolkning etter at nye smittetilfeller er registrert.

Av NTB | 13.05.2020 03:32:39

Medisin og helse: Ifølge blant annet CNN og BBC melder kinesiske statsmedier at Wuhan vil teste de 11 millionene som bor der over ti dager med en såkalt nukleinsyretest.

Avgjørelsen kommer etter at seks nye smittetilfeller ble registrert i helga i Wuhan, flere av dem i samme boligblokk. Deretter har flere små byks i antallet smittetilfeller i Kina skapt frykt for at en ny bølge med spredning kan komme.

Wuhans foreslåtte nukleinsyretest kan ifølge CNN vise seg mer effektiv enn andre type tester for å påvise smitte på et tidlig tidspunkt, sammenlignet for eksempel tester som baserer seg på måling av immunrespons i kroppen.

(©NTB)

Flere nyheter: