reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Roberto Azevedo fotografert sammen med daværende utenriksminister Børge Brende i Oslo i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

WTO-sjefen går av ett år før tiden

Generaldirektør Roberto Azevedo i Verdens handelsorganisasjon (WTO) sier han forlater jobben i august, ett år tidligere enn planlagt.

Av NTB | 14.05.2020 18:32:59

Økonomi og næringsliv: Den 62-årige brasilianeren bekrefter torsdag at han slutter 31. august.

– Det er en personlig beslutning, av hensyn til familien. Det er ikke helserelatert, og jeg sikter ikke mot noen politiske muligheter, sier han og påpeker at det ikke var en enkel beslutning.

Azevedos avgang kommer på et utfordrende tidspunkt for WTO, men han mener selv at et tidlig lederskifte vil hjelpe WTO i møtet med en ny virkelighet som følge av covid-19-pandemien.

Azevedo har vært WTOs generaldirektør siden september 2013 og tok fatt på sin fjerde fireårsperiode i september 2017.

En av Azevedos fire visegeneraldirektører vil trolig steppe inn som fungerende generaldirektør fram til september 2021, ifølge Bloomberg. Det er Yonov Frederick Agah fra Nigeria, Karl Brauner fra Tyskland, Alan Wolff Fra USA og Yi Xiaozhun fra Kina.

I april varslet Azevedo at det kan bli den verste resesjonen i vår levetid dersom koronakrisen vedvarer, og sa at WTO anslår at nedgangen i den globale handelen vil være et sted mellom 13 og 32 prosent i 2020. De to tallene er henholdsvis det mest optimistiske anslaget og det mest pessimistiske anslaget.

(©NTB)

Flere nyheter: