Menu
Marine Le Pen, presidentkandidat og leder for det høyrepopulistiske Nasjonal samling, avsluttet valgkampen fredag med et besøk på et marked nord i landet. Foto: Michel Euler / AP / NTB

WSJ: Le Pens parti betaler svartelistet russisk selskap

Nasjonal samling, partiet til Marine Le Pen, har begynt å nedbetale gjelden på 12 millioner euro som det skylder det russiske forsvarsselskapet Aviazaptsjast.

Av NTB | 23.04.2022 16:34:38

Politikk: Selskapet står på USAs sanksjonsliste, skriver Wall Street Journal lørdag, dagen før det franske presidentvalget.

Betalingen skjer i henhold til en avtale med Aviazaptsjast, et Moskva-basert selskap som leverer kampfly og komponenter til land i Midtøsten, Afrika og Asia, skriver avisen med henvisning til russiske og franske regjeringskilder.

Le Pens parti hadde opprinnelig lånt 9,4 millioner euro av den Moskva-baserte banken First Czech-Russian Bank. Da banken gikk konkurs i 2016, overtok Aviazaptsjast lånet.

I juni 2020 ble Nasjonal samling og Aviazaptsjast enige om en avtale som innebærer at det høyrepopulistiske partiet skal nedbetale lånet i kvartalsvise avdrag fram til utgangen av 2028.

Da Nasjonal samling tok opp lånet i 2016, var den opprinnelige planen at det skulle være nedbetalt i 2019.

Men ettersom nedbetalingsfristen har blitt utsatt med nesten et tiår, har det ført til at partiet har kunnet utsette tilbakebetaling og heller bruke penger på Le Pens presidentvalgkamp, skriver Wall Street Journal.

(©NTB)

Flere nyheter: