Menu
Geraint Thomas deiset i bakken på oppløpet. Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP)

Woods vant dramatisk Romandie-etappe i grisevær

I snøvær vant Michael Woods lørdagens etappe av sykkelrittet Tour de Romandie. En iskald Geraint Thomas gikk i bakken i spurten og mistet en mulig seier.

Av NTB | 01.05.2021 16:09:37

Sport: Thomas og Woods kom alene til mål på den 161,6 kilometer lange etappen fra Sion til Thyon. Etappen ble avsluttet med en meget krevende stigning.

Da lederduoen skulle spurte om seieren i snøværet mistet en tydelig kald Thomas grepet på styret med høyrehånden og deiset i asfalten. Sykkelstjernen fra Wales brukte mange sekunder på å komme seg opp igjen og ble «bare» nummer tre.

Woods fikk på sin side en lang enklere vei til seieren enn han hadde sett for seg.

Canadieren leder også Tour de Romandie sammenlagt foran søndagens avsluttende tempoetappe. Han har 17 sekunder til gode på australieren Ben O’Connor og ytterligere fire på Thomas.

Thomas, som vant Tour de France sammenlagt i 2018, har slitt de siste sesongene. Lørdag beviste waliseren at han omsider er tilbake i noe som ligner toppform. 34-åringen var råsterk i den siste stigningen.

Thomas er normalt sett også den beste temporytteren av dem som kjemper i toppen av Romandie-sammendraget. Dersom ikke lørdagens velt har påført waliseren skader, har han gode vinner til å vinne rittet.

(©NTB)

Flere nyheter: